Από τον Τιτανικό μέχρι το χαμόγελο της Julia Roberts: τα πιο απίθανα πράγματα που ασφαλίστηκαν ποτέ

Οι πιο παράξενες, ακριβές και μοναδικές ασφάλειες ανά τον κόσμο. Από μέρη του σώματος μέχρι την αίσθηση της γεύσης.

Τιτανικός

Έχεις ακούσει ιστορίες για παράξενα πράγματα που έχουν κατά καιρούς ασφαλιστεί. Έχεις πετύχει κάτι σχετικά άρθρα, ίσως στιγμιότυπα από τηλεοπτικά ρεπορτάζ, μπορεί και βιντεάκια στο youtube. Η ασφάλιση αντικειμένων, υπηρεσιών κ.α. δεν είναι κάτι καινούριο βέβαια. Εντοπίζουμε τις απαρχές της ήδη στις αρχές του 14ου αιώνα όπου οι έμποροι στη Δυτική Ευρώπη ξεκίνησαν να δίνουν ένα ποσό για να διασφαλίσουν ότι το εμπόρευμα και η μεταφορά του θα είναι καλυμμένο σε περίπτωση ζημιάς ή καταστροφής του.

Από τότε όμως η έννοια της ασφάλειας πήρε μεγάλες διαστάσεις και εξελίχθηκε ραγδαία. Φτάνοντας στον 20ο αιώνα όπου οι άνθρωποι ξεκίνησαν να ασφαλίζουν σε τεράστια ποσά ό,τι πολυτιμότερο πίστευαν ότι έχουν. Και πιστέψέ μας έχουμε μερικές πολύ ευφάνταστες περιπτώσεις να σου δείξουμε. Μπορεί δηλαδή δεδομένων των παγκόσμιων συνθηκών (πανδημία, φυσικές καταστροφές, εξεγέρσεις, διπλωματικά επεισόδια) να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς κι εσύ ποιο είναι το δικό σου "precious".

Τιτανικός - Ολική καταστροφή

Έχεις δει την ταινία, έχεις κλάψει με το τραγικό τέλος, ενδεχομένως να έχεις διαμαρτυρηθεί κι εσύ "μα αφού χωρούσε δίπλα της!", μπορεί να έχεις ψάξει και περαιτέρω λεπτομέρειες για τη μοιραία σύγκρουση του υπερωκεάνιου με ένα παγόβουνο το πρωί της 15ης Απριλίου 1912. Ωστόσο λίγοι ξέρουν ότι ο Τιτανικός ήταν ασφαλισμένος στην ασφαλιστική Lloyd's of London μέσω της μεσιτικής εταιρίας Willis Faber & Co. Ήταν όντως ένα μεγάλο ρίσκο η ασφάλιση του πλοίου, η οποία κόστισε 1 εκατομμύριο δολάρια (κάπου στα 95 εκατομμύρια σε σημερινή αντιστοιχία). Παρά την ολική καταστροφή, η ιδιοκτήτρια εταιρία αποζημιώθηκε και μάλιστα εντός 30 ημερών. Καλά πήγε αυτό.

Heidi Klum - Πόδια

Όταν είσαι παγκοσμίου φήμης μοντέλο με συμβόλαια στα μεγαλύτερα πρακτορεία του κόσμου και το σήμα κατατεθέν σου είναι τα πόδια σου, ε δε θες να εξασφαλίσεις πως ό,τι και να γίνει θα είσαι καλυμμένη; Έτσι και η Heidi (το μοντέλο, όχι η μικρή από τις Άλπεις της Αυστρίας) πήγε στο Λονδίνο ώστε να γίνει η "εκτίμηση" από τους πραγματογνώμονες (lucky them, huh?) της ασφαλιστικής εταιρίας Lloyd's. Και μετά από τον ενδελεχή έλεγχο ασφαλίστηκαν για το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων.


Keith Richards - Ένα και μοναδικό δάχτυλο

Ναι ναι, ο κιθαρίστας των Rolling Stones. Ήθελε σαν εξαιρετικό ταλέντο που είναι στο παίξιμο, να διασφαλίσει ότι θα αποζημιωθεί για ό,τι κι αν συμβεί στο πολύτιμο δάχτυλο που τον βοηθά να παίζει τις μουσικάρες του. Το ασφάλισε λοιπόν για 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Ποιο δάχτυλο όμως είναι τόσο σημαντικό για έναν κιθαρίστα; Μα το μεσαίο φυσικά με το οποίο κατά βάση πιέζει τις χορδές στην ταστιέρα. Α, και το σημαντικότερο δάχτυλο με το οποίο ένας rockstar του βεληνεκούς του μπορεί να δείξει την κατεύθυνση που θέλει να πάρουν οι ενοχλητικοί paparazzi ή όποιος ενοχλητικός τον εκνευρίζει τέλος πάντων.


Bruce Springsteen - Φωνή (φωνάρα δηλαδή)

Είναι ο 15ος καλλιτέχνης με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Έχει πουλήσει πάνω από 65 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Έχει επηρεάσει γενιές μουσικών και, γενιές γενικά με τα τραγούδια του. Είναι ένας ζωντανός μύθος. Όταν λοιπόν είσαι ο "Boss" από το New Jersey και η φωνή σου είναι τόσο χαρακτηριστική και πολύτιμη για το έργο σου, θέλεις να είσαι σίγουρος γι 'αυτήν και ασφαλίζεις τις φωνητικές σου χορδές για 5,5 εκατομμύρια δολάρια. Και πολύ καλά κάνεις θα πούμε εμείς που τη θέλουμε ασφαλή για να την απολαμβάνουμε :)


Julia Roberts - Χαμόγελο

Πέρα από τη μοναδική της υποκριτική ικανότητα η Julia Roberts είναι διάσημη και αναγνωρίζεται εύκολα από το καταπληκτικό της χαμόγελο: μεγάλο, φανταχτερό, πλατύ και μοναδικό. Μάλιστα για 30 εκατομμύρια δολάρια. Όχι πολύ περίεργο να το ασφαλίσει ένας άνθρωπος που βασίζει την καριέρα του στο πρόσωπό του και τις εκφράσεις του. Το χαμόγελο βέβαια περιλαμβάνει και την στοματική κοιλότητα και την οδοντοστοιχία που, εδώ που τα λέμε είναι επιρρεπή όργανα στις ζημιές και το σπάσιμο ενός δοντιού. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα ζημιογόνο αν αλλάξει έστω και λίγο τη μορφή του περίφημου χαμόγελού της. Έξυπνη κίνηση κυρία Roberts.


Madonna - Στήθος

Εντάξει προφανώς και έχει ασφαλίσει όλο της το σώμα, αλλά η βασίλισσα της pop αποφάσισε να ασφαλίσει και το στήθος της για 2 εκατομμύρια δολάρια, δεδομένου του επισφαλούς ιστορικού οικογενειακής υγείας με περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Στην επίσημη αυτοβιογραφία της μάλιστα χαρακτηρίζονται ως "εθνικοί θησαυροί". Δικαιολογημένα θα πούμε εμείς όχι μόνο λόγω των αμέτρητων posters που έχουν κοσμήσει δωμάτια εφήβων ανά τον κόσμο, αλλά και από το ποσό που ασφαλίστηκαν: 2 million dollars, ladies and gentlemen!


Jennifer Lopez - Οπίσθια

Όταν η διάσημη τραγουδίστρια- ηθοποιός- χορεύτρια είδε την καριέρα της και τις μετοχές της στη showbiz να ανεβαίνουν κατακόρυφα, σκέφτηκε - και πολύ σωστά - να δράσει γρήγορα. Ασφάλισε κάτι για το οποίο την εποχή εκείνη ήταν ιδιαίτερο και μοναδικό, τις καμπύλες της, και συγκεκριμένα τα οπίσθιά της. Το 2006 την εποχή που ακόμη τα bootylicious κορμιά δεν ήταν τόσο στη μόδα, η J.Lo είδε πολύ μπροστά και ασφάλισε τις διάσημες καμπύλες της για wait for it... 27 εκατομμύρια δολάρια! Μία δεκαπενταετία μετά, την παραδεχόμαστε.


Egon Ronay - Γεύση

Ποιος είναι ο Egon Ronay; Ήταν διάσημος κριτικός φαγητού ο οποίος έγραψε και δημοσίευσε μία διάσημη σειρά οδηγών σε βρετανικά και ιρλανδικά εστιατόρια και ξενοδοχεία τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Η κριτικές του ήταν πολύ σημαντικές για τον χώρο της εστίασης καθώς αποτελούσαν σημαντικά κριτήρια επιλογής εστιατορίου για τους λάτρεις του φαγητού. Και μιας και η έγκρισή του θα μπορούσε να "ανεβάσει" ή να "διαλύσει" ένα εστιατόριο, ο Ronay ασφάλισε το γούστο του - άρα και την αίσθηση της γεύσης - για 400.000 δολάρια. Τι να πούμε. Dream job - well played!

Ilja Gort - Μύτη - Όσφρηση

Άλλος ένας κριτικός γεύσης αλλά όχι της γαστρονομίας. O Ολλανδός οινοποιός, είναι ιδιοκτήτης διάσημου οινοποιείου, του "Chateau de la Garde" στο Μπορντό της Γαλλίας. Ο ίδιος λοιπόν ισχυρίζεται ότι η μύτη του μπορεί να διακρίνει εκατομμύρια διαφορετικές μυρωδιές, πράγμα που τον βοηθά ιδιαίτερα στην οινοποιία του και γεγονός που τον έκανε να ασφαλίσει τη μύτη του και την αίσθηση της όσφρησής του για 8 εκατομμύρια δολάρια. Ψιλοπράγματα δηλαδή. Fun fact: σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του, δεν του επιτρέπεται να συμμετέχει σε χειμερινά σπορ, πυγμαχία ή να αναπνεύσει με κάποιο τρόπο πυρκαγιά.

Shirley MacLaine - Απαγωγή από εξωγήινους

Η ηθοποιός Shirley MacLaine, πιστεύει πολύ στην εξωγήινη ζωή. Τόσο που η ίδια αποφάσισε να κάνει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τυχόν απώλειες ή ζημιές που θα προκληθούν από απαγωγή εξωγήινων. Πριν βιαστείς να κρίνεις όμως...Όπως ισχυρίζεται η ασφαλιστική Lloyd's of London υπάρχουν πάνω από 20.000 συμβόλαια στο πελατολόγιό της για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο βέβαια αν κάτι μας έχει μάθει το 2020, είναι ότι όλα είναι πιθανά!

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πιο περίεργα πράγματα που έχουμε δει κατά καιρούς να ασφαλίζονται ανά τον κόσμο. Είμαστε σίγουροι ότι μετά το 2020 θα δούμε ακόμα πιο ευφάνταστες ασφαλίσεις να προκύπτουν. Εμείς ως Hellas Direct, είμαστε πιο down to earth ομολογουμένως και μπορούμε να σου προσφέρουμε την καλύτερη ασφάλεια κατοικίας, προς το παρόν, όμως! Προσπαθούμε πάντα να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των πελατών αλλά και της αγοράς, οπότε να έχεις το νου σου για νέα μας! ;)

Δες κι αυτά