Revolut, WWF και Rainforest Alliance μας βοηθούν να βοηθήσουμε τον Αμαζόνιο

Η Revolut συνεργάζεται με τη Rainforest Alliance και τη WWF για την αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής στον Αμαζόνιο με έναν καινοτόμο τρόπο προσφοράς!

Ξεραμένη έκταση γης

Η Revolut, η online καινοτόμος τράπεζα, έχει πάνω από 6 εκατ. συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Αν καθένας από αυτούς έκανε αυτή τη στιγμή μία δωρεά €0,50, θα συγκεντρωνόταν αυτόματα το ποσό του €3.000.000. Και αυτό το ποσό θα μπορούσε να δοθεί αυτόματα σε οργανισμούς που αντιμετωπίζουν την πρωτοφανή φυσική καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Ο διαφορετικός τρόπος δωρεάς!

Μέσα από το app της, η Revolut σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις σε κάθε πληρωμή που κάνεις, να στρογγυλοποιείται το ποσό (π.χ. από €15,50 σε €16,00), ώστε να δωρίζεις το υπόλοιπο σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό. Την ίδια τη στιγμή που εσύ αγοράζεις σουβλάκια ή τα ψώνια του σπιτιού.

Όπως ανακοίνωσε η Revolut, κάθε δωρεά που γίνεται μέσα από το app, θα προσφέρεται εκτάκτως στη WWF και τη Rainforest Alliance δύο από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον Αμαζόνιο για την προστασία των δασών και την υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε δάσος και προχωρά και στο υπόλοιπο που είναι ακόμα πράσινο

Τι συμβαίνει στον Αμαζόνιο;

Ο Αμαζόνιος της Βραζιλίας και της Βολιβίας καίγεται, ασταμάτητα, εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με αυτήν την καταστροφή όλος ο πλανήτης, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που καίγεται το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο. Κάθε χρόνο οι αυτόχθονες κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τις πυρκαγιές που απειλούν το σπίτι τους και ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα του πλανήτη.

Για πρώτη φορά, όμως, καταγράφονται τόσες πολλές φωτιές σε χρονιά μέτριας ξηρασίας. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, οι δασικές πυρκαγιές έχουν αυξηθεί κατά 84% σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας της Βραζιλίας (INPE). Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 2019 έχουν καταγραφεί πάνω από από 88.800 εστίες φωτιάς στη Βραζιλία, με το 51,9% βρίσκονται στον Αμαζόνιο.

Ποιοι επηρεάζονται από τις πυρκαγιές;

Μόνο στο τροπικό δάσος της Βραζιλίας υπολογίζεται ότι ζουν πάνω από 1 εκατ. αυτόχθονες. Σε όλο τον Αμαζόνιο φιλοξενούνται πάνω από 40.000 είδη φυτών, 400 είδη θηλαστικών, 300 είδη ερπετών, 400 είδη αμφίβιων και 3.000 είδη ψαριών γλυκού νερού.

Αυτό το μοναδικό οικοσύστημα απειλείται άμεσα από την αποψίλωση που κλιμακώνεται και πάλι τα τελευταία χρόνια, λόγω της γεωργικής δραστηριότητας, της κτηνοτροφίας, των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και της υλοτομίας.

Κι ο υπόλοιπος πλανήτης πώς σχετίζεται;

Ο Αμαζόνιος είναι το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον πλανήτη (με επιφάνεια 5,5 εκατ. τετρ. χλμ.).  Απορροφά τεράστιες ποσότητες άνθρακα, συμβάλλοντας στην ισορροπία του κλίματος του πλανήτη και επιβραδύνοντας τους ρυθμούς της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό σημαίνει ότι, βραχυπρόθεσμα, οι πυρκαγιές θα προκαλέσουν την απελευθέρωση τεράστιων ποσοτήτων άνθρακα στην ατμόσφαιρα, επηρεάζοντας την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων και ζώων. Μακροπρόθεσμα, θα μειωθεί η δυνατότητα του Αμαζονίου να απορροφά ρύπους και άρα θα αυξηθεί ο ρυθμός κλιματικής αλλαγής και οι επιπτώσεις της, σε όλον τον πλανήτη.

Πώς βοηθούν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις;

Η Rainforest Alliance και η WWF επικεντρώνονται εδώ και δεκαετίες στην προστασία δασών και στον πρόληψη της αποψίλωσης. Προσφέρουν ιατρική περίθαλψη στις κοινότητες αυτόχθονων και αναλαμβάνουν την εκπαίδευσή τους σχετικά με ζητήματα ασφάλειας και κατάσβεσης πυρκαγιών.

Συνεργάζονται με κυβερνήσεις για να βελτιστοποιήσουν τις νομοθεσίες για την προστασία τροπικών δασών και την αντιμετώπιση αποψίλωσης και άλλων μεθόδων καταστροφής. Και αναζητούν βιώσιμους τρόπους δραστηριότητας επιχειρήσεων, ώστε να περιοριστεί το αντίκτυπο λειτουργίας τους στο περιβάλλον.

Αεροφωτογράφια δάσους με περιοχή χωρίς δέντρα και γύρω γύρω πυκνή βλάστηση

Πώς μπορείς να κάνεις δωρεά μέσω Revolut;

Μέσα από την ενέργειά της, Donate through Revolut, η Revolut σε διευκολύνει να κάνεις δωρεά, χωρίς επιπλέον χρεώσεις ή ελάχιστο ποσό δωρεάς, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1.      Μπορείς να ενεργοποιήσεις τη στρογγυλοποίηση πληρωμών στο app (Donations). Έτσι η διαφορά θα προσφέρεται ως δωρεά στους δύο οργανισμούς.

2.     Μπορείς να προσφέρεις μία εφάπαξ δωρεά.

3.     Μπορείς να προσφέρεις συνεχόμενες δωρεές, ρυθμίζοντας το ποσό και τη συχνότητα (π.χ. εβδομαδιαία ή μηνιαία).

Πράσινη βλάστηση και ξεραμένη δίπλα δίπλα

Η Revolut αναλαμβάνει δράση!

Στην Hellas Direct είμαστε περήφανοι που η Revolut, ένας από τους πιο δυνατούς συνεργάτες μας στην ασφάλεια κατοικίας, έχει αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία. Δίνει το παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις και παίρνει θέση σχετικά με μία καταστροφή που αφορά όλον τον πλανήτη.

Η Revolut έχει το know-how και την τεχνολογία να κάνει συναλλαγές σε δευτερόλεπτα. Άλλωστε γι' αυτό δημιουργήθηκε. Και έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια ανθρώπους που κάνουν online τις πληρωμές τους. Οπότε είναι το ιδανικό μέσο για όποιον θέλει να κάνει μία δωρεά, άμεσα, εύκολα, χωρίς να ξοδέψει ούτε €1 επιπλέον. Με απόλυτη διαφάνεια.  

Δες κι αυτά