10 celebrities που διάλεξαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δεν τα αλλάζουν με τίποτα

Να τι έχουν κοινό ο Leonardo DiCaprio, ο Neil Young, η Cameron Diaz και ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Leonardo Di Caprio με το πολυτελές αυτοκίνητό του

Δεν ξέρουμε αν το άκουσες αλλά πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία έρευνας που διεξήγαγε η Jato Dynamics, η εταιρία που κάνει έρευνες για τις τάσεις αγοράς των αυτοκινήτων.Τα αποτελέσματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πήραν στοιχεία από 23 χώρες, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα φαίνεται οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων να αυξήθηκαν κατά 147% το 2020 σε σύγκριση με το 2019.
Ξέρουμε τι θα πεις, σε απόλυτο αριθμό τα νούμερα δεν είναι τόσο εντυπωσιακά, και θα έχεις και δίκιο. Ωστόσο ακόμα και αυτή η ανοδική τάση της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας δίνει ελπίδα για το μέλλον. Αυτά, καλό είναι να συμβαίνουν, θα λέγαμε εμείς. Ενδεικτικά σου παραθέτουμε τη λίστα των μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προτιμήθηκαν.

Πίνακας με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν περισσότερο στην Ευρώπη το 2020

Εμείς όμως, σήμερα θα σου μιλήσουμε για παγκοσμίου φήμης celebrities που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει τη φήμη και το status τους για να ενημερώσουν το ευρύτερο κοινό σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την επιταχυνόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος και με το τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του πλανήτη και κατ' επέκταση της ανθρωπότητας πάνω σε αυτόν.
Από τον "ιεροκήρυκα" της διάσωσης του πλανήτη Γη, Leonardo Di Caprio μέχρι τον Στέφανο Τσιτσιπά, οι celebrities προσπαθούν να δώσουν το καλό παράδειγμα οδηγώντας ηλεκτρικά eco-friendly αυτοκίνητα και εμείς σου δείχνουμε ακριβώς ποιοι είναι και τα μοντέλα που διαθέτουν.

Neil Young

Ο Neil Young μπροστά από αυτοκίνητο

"Hey hey my my"...
H εικονική μορφή της ροκ που έκανε την εμφάνισή του στη δεκαετία του '60 και που μέσα από τα τραγούδια του μίλησε και επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για θέματα που αφορούσαν ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, δεν θα μπορούσε να μην είναι ευαισθητοποιημένος και για την προστασία του πλανήτη.
Το ήξερες ότι το 1959 είχε το δικό του ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Πρόκειται για ένα υβριδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ονομάζεται «Linc-Volt» δηλαδή Lincoln Continental Mark IV και λειτουργούσε με βιοντίζελ και ηλεκτρικό ρεύμα. Και ναι, έφτανε τότε έως και τα 100 μίλια. Προφανώς δεν πρόκειται για ένα μοντέλο παραγωγής αλλά μια προσαρμοσμένη έκδοση.
Εδώ μας εξιστορεί τον λόγο που τον ώθησε να "φτιάξει" το δικό του αυτοκίνητο που θα τον έκανε να νιώθει καλά με τον εαυτό του και με το περιβάλλον:

Leonardo DiCaprio

Ο Leonardo DiCaprio που ποζάρει με το πολυτελές ηλεκτρικό του αυτοκίνητο

Ο πολύ ταλαντούχος ηθοποιός του Hollywood –που τον έχουμε δει σε πάρα πολλές ταινίες να μας συγκλονίζει με τις ερμηνευτικές του ικανότητες– εδώ και πολλά χρόνια είναι υπεύθυνος πολλών εκστρατειών και ντοκιμαντέρ για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ο "Leo" μάλιστα είναι από τους λίγους παλιούς οδηγούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αφού το 2001 ήταν ο πρώτος κινηματογραφικός αστέρας που αγόρασε το υβριδικό αυτοκίνητο Toyota Prius. Επτά χρόνια αργότερα, το 2008, πρόσθεσε στη συλλογή του το ηλεκτρικό Tesla Roadster, το οποίο μιας και τα λέμε, του κόστισε 1.00.000 δολάρια. Ενώ το 2011 αγόρασε το πρώτο υβριδικό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Fisker Karma. Ωραίος!  
Εδώ ο E. Musk τον υποδέχεται στο Gigafactory της Tesla:

Cameron Diaz

Η Cameron Diaz χαμογελάει

Η Άγγελος του Τσάρλι, Cameron Diaz είναι και εκείνη μία σταρ του Hollywood που δεν επαναπαύεται αλλά ψάχνει εναλλακτικές μορφές μετακίνησης που δεν θα ζημιώνουν το περιβάλλον, τουλάχιστον όχι πολύ.
Ξεκίνησε λοιπόν με την αγορά ενός Toyota Prius Hybrid to 2007, πράγμα που έκανε αίσθηση εκείνη την εποχή μιας και πολύ λίγοι οδηγούσαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έκτοτε όμως έχει αναβαθμίσει τη συλλογή της και πλέον προτιμάει να κυκλοφορεί με ένα όμορφο μαύρο Tesla Model S. Και της πάει πολύ, θα πούμε εμείς.Well done angel!
Εδώ τη βλέπουμε να υπερασπίζεται την επιλογή τoυ Pirus της στην διάσιμη εκπομπή αυτοκινήτων Top Gear :

Eva Longoria

Η Eva Longoria χαμογελάει με ένα μεγάλο γαλάζιο σκουλαρίκι

Η διάσημη Λατινοαμερικάνα ηθοποιός έχει αδυναμία στα Tesla και δεν το κρύβει. Αντιθέτως, είναι πολύ περήφανη γι' αυτά της τα αυτοκίνητα. Το 2013 όταν αγόρασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την εταιρία, ήταν τόσο ενθουσιασμένη που κοινοποίησε την στιγμή της παραλαβής του στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:

To ίδιο έκανε και και όταν μερικά χρόνια αργότερα παρέλαβε το Model X στο γκαράζ της. Η χαρά της είναι απερίγραπτη όπως θα διαπιστώσεις:

Pierce Brosnan

Ο Pierce Brosnan βγαίνει από το πολυτελές αυτκίνητό του

Ο 007 της δεκαετίας του '90 είναι, πέρα από ταλαντούχος και gentleman, πρεσβευτής της UNICEF Ιρλανδίας από το 2001 και έχει συνεργαστεί με το Συμβούλιο Άμυνας Φυσικών Πόρων. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην ακολουθήσει αυτήν τη γραμμή και όσον αφορά την αγορά των αυτοκινήτων του.
Ο ευαισθητοποιημένος κύριος Brosnan λοιπόν οδηγεί μια BMW i8 που το στυλ και η χάρη της τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Μάλιστα του πάει και πάρα πολύ. Βέβαια, και κολοκύθα (επίσης οικολογική επιλογή, μπράβο στην Σταχτοπούτα) να οδηγούσε ο Pierce, υπερ κλασάτη θα μας φαινόταν.

Jay Leno

Ο Jay Leno κοιτάζει τον φαακό ενώ κάθεται μέσα στο Baker Electric

Πέρα από την πολύχρονη τηλεοπτική του καριέρα ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής ο Jay Leno είναι διάσημος για την τεράστια συλλογή του από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Συγκεκριμένα διαθέτει πάνω από 90 μοτοσυκλέτες και 136 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και μερικών από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα στον πλανήτη.
Μεταξύ άλλων λοιπόν διαθέτει και το Baker Electric, το οποίο κατασκευάστηκε κάποια στιγμή μεταξύ 1899 και 1914. Ω ναι, από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-αντίκες, το οποίο το συντηρεί σε πολύ καλή κατάσταση. Βεβαίως διαθέτει και πιό σύγχρονα ηλεκτρικά μοντέλα όπως το Tesla Roadster και το BMW 7 Hydrogen.

Katy Perry

Η Katy Perry με το πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητό της στο βάθος

H Κ.Perry διαθέτει δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η διάσημη τραγουδίστρια, ανησυχούσε για το αποτύπωμα που άφηναν τα συμβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε  κατά καιρούς. Έτσι προχώρησε στην αγορά ενός φιλικού προς το περιβάλλον Tesla S. Το αξιοσημείωτο όμως με την περίπτωση της K. Perry είναι οτι διέθεσε $300.000 για να αγοράσει σε πέντε από τους πιο στενούς συνεργάτες της αυτοκίνητα Fisker Karma! Της βγάζουμε το καπέλο!

George Clooney

Ο George Clooney χαμογελάει δίπλα στο Tango T600

Και ο διάσημος ζεν πρεμιέ G. Clooney ακολούθησε την πράσινη οδό επιλέγοντας ήδη από το 2005 να αγοράσει ένα Tango T600. Είναι από τα πιό μικρά αυτοκίνητα –με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης– και περίεργο θα λέγαμε σχήμα ενώ έχει μόλις 1 μέτρο πλάτος. Βέβαια όταν το οδηγεί ένας από τους sexiest men alive, παίρνει μια βαριά δόση γοητείας.
Ο Clooney διαθέτει όμως και ένα Tesla Roadster το οποίο, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει κατά καιρούς, τον έχει αφήσει στον δρόμο. Αυτή η δήλωση φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστη από τον E. Musk ο οποίος είχε απαντήσει στο πολυαγαπημένο του twitter το 2013, όπου έγινε ο συγκεκριμένος "διάλογος": "Σε άλλα νέα, ο George Clooney αναφέρει ότι το iPhone 1 είχε ένα σφάλμα το '07 "...οopsies.

Alyssa Milano

Η Alyssa Milano χαμογελάει ενώ ακουμπά στο καπό του γαλάζιου αυτοκινήτου της

Άλλη μία διάσημη ηθοποιός (ποιος δεν έβλεπε τις Μάγισσες ρε παιδιά;) που δεν έχει ένα αλλά δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ξεκίνησε με το Nissan Leaf που λάτρεψε και πρόσθεσε στη συνέχεια ένα Chevrolet Volt στη συλλογή της.
Η ίδια έχει δηλώσει ότι μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοκηλίδες που απέβαλε το βενζινοκίνητο αυτοκίνητό της τότε, την έκανε να ντρέπεται που εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί βενζίνη. Έτσι αποφάσισε να σταματήσει να το χρησιμοποιεί και το αντικατέστησε με ένα ηλεκτροκίνητο προκειμένου να δώσει ένα καλό παράδειγμα για την επόμενη γενιά. Τίμια μαγισσούλα :)

Στέφανος Τσιτσιπάς

Selfie του Στέφανου Τσιτσιπά

Αλίμονο αν δεν βάζαμε στη λίστα μας τον Σ. Τσιτσιπά. Ο πρωταθλητής τένις και ο νεότερος στην ηλικία παίκτης που κατάφερε να συμμετέχει στην πρώτη δεκάδα από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τένις παγκοσμίως, έχει έντονη οικολογική συνείδηση. Όταν αγόρασε το πρώτο του Tesla ήταν καταενθουσιασμένος και το μοιράστηκε με τους θαυμαστές του με ένα βίντεο όπου παρουσίαζε με ιδιαίτερη χαρά το νέο του απόκτημα:

Μάλιστα, πρόσφατα επικοινώνησε τις οικολογικές του ανησυχίες με μία απάντηση στο twitter στην ερώτηση «ποια είναι η λύση για την κλιματική αλλαγή». Ο Τσιτσιπάς απάντησε: «Άλλαξε το αυτοκίνητό σου με ένα Tesla».

Tweet απάντηση του Στέφανου Τσιτσιπά

Είμαστε σίγουροι ότι η νέα εποχή στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη ξεκινήσει. Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ, και ήρθε για να μείνει. Ο πλανήτης Γη εκπέμπει εδώ και καιρό σήματα κινδύνου. Κι αν δεν έχεις (πολύ πιθανό) το budget που χρειάζεται για να αγοράσεις κάποιο από τα παραπάνω αυτοκίνητα, έχεις κάδο απορριμάτων, ε κάνε μια ανακύκλωση, τι ψυχή έχει;

Δες κι αυτά