Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τις μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν δίπλα τους

Αγαπάς το αυτοκίνητο, αγαπούν τη μοτοσυκλέτα. Συνύπαρξη, ασφάλεια και μόνο αγάπη!

αστικός δρόμος με ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή δίπλα δίπλα

Σου αρέσουν άπειρα οι αυτοκινητάδες - ή και μπορεί και όχι. Όπως και να 'χει, το αυτοκίνητό σου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας γιατί σε πηγαινοφέρνει όπου και αν θες να πας. Έχεις μία αγάπη προς αυτό και το προσέχεις για να έχεις. Κάποιοι όμως, κινούνται για τα απαραίτητα με μοτοσυκλέτες και γι’ αυτό, θα πρέπει σαν οδηγοί αυτοκινήτων να έχουμε κάποια πράγματα κατά νου όταν βγαίνουμε στην άσφαλτο. Είναι πολύ σημαντικό, να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, καθώς σύμφωνα με έρευνες πολλά τροχαία δυστυχήματα, οφείλονται σε απόσπαση προσοχής. Οι μοτοσυκλετιστές είναι λίγο πιο ευάλωτοι όσον αφορά στην συνύπαρξή τους με άλλα οχήματα στον δρόμο και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε έξτρα προσεκτικοί τόσο εμείς, όσο και εκείνοι.

Προσοχή στους καθρέφτες σου!

Αγαπημένε μας φίλε οδηγέ. Οι καθρέφτες σου είναι πολύ σημαντικό εργαλείο και δεν πρέπει να ξεχνάς να τους χρησιμοποιείς, αφού αυτό μπορεί να προλάβει πολλές καταστάσεις. Λόγω της κατασκευής τους, οι καθρέφτες σου μπορεί να δείχνουν ένα αντικείμενο σαν να είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις ή και το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση, πρόσεχε και ιδιαιτέρως αν δεις μοτοσυκλέτα. Μπορεί να φαίνεται σαν να είναι μακριά σου, αλλά στην πραγματικότητα να είναι δίπλα σου.

Έχε τον νου σου στα τυφλά σημεία

Μπορεί με τους καθρέφτες σου να μπορείς να δεις πολλά, αλλά πάντοτε υπάρχουν τυφλά σημεία και είναι πολύ επικίνδυνα. Έτσι λοιπόν, όταν πρόκειται να αλλάξεις λωρίδα να είσαι σίγουρος ότι έχεις ελέγξει τα πάντα και αυτή σου η κίνηση γίνεται με ασφάλεια, γιατί καμιά φορά μία μοτοσυκλέτα μπορεί φαίνεται σαν να είναι μέρος ενός αυτοκινήτου ή να μπερδευτεί μέσα στην κίνηση στη λωρίδα και να γίνει το κακό.

Θέλεις να στρίψεις προς τα αριστερά; Διπλοτσέκαρε!

Αυτές οι στροφές είναι πολύ επικίνδυνες. Έρευνες έχουν δείξει ότι πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί σε διασταυρώσεις, όταν ένα όχημα κάνει προσπάθεια να στρίψει αριστερά. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς το φλας σου, το οποίο δεν υπάρχει απλά σαν διακοσμητικό. Μπορεί η "τράκα" να μην είναι γερή, αλλά σε κάθε περίπτωση ο μοτοσυκλετιστής μπορεί να τραυματιστεί αρκετά.

Μην κολλάς από πίσω τους

Πάντα κράτα τις αποστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο προλαβαίνεις καταστάσεις και για εσένα και για τον μπροστινό σου, μιας και έχεις χρόνο να αντιδράσεις αν σταματήσει απότομα για οποιονδήποτε λόγο. Το ίδιο ισχύει και για εσένα που οδηγείς μηχανή.

Μείνε στη λωρίδα σου

Καλό είναι να αποφεύγεις τις αλλαγές στις λωρίδες. Μια μοτοσυκλέτα δεν πιάνει τον χώρο που πιάνει ένα όχημα σε μια λωρίδα. Μην κάνεις απότομες κινήσεις ή κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Πιάσε μια που να σε βολεύει και όταν θέλεις να αλλάξεις, φρόντισε να το κάνεις με μεγάλη προσοχή, τηρώντας και τα παραπάνω.

 

Έχε πάντα στο μυαλό σου τις μοτοσυκλέτες

Αυτό ίσως είναι από τα πιο σημαντικά που μπορείς να κάνεις. Καλό είναι να ξεκινάς έχοντας πάντα στο μυαλό σου ότι θα συναντήσεις μοτοσυκλέτα. Σιγά σιγά θα εκπαιδεύσεις το μυαλό σου και θα σου γίνει συνήθεια. Αν θέλεις να το κάνεις λίγο πιο προσωπικό, σκέψου πόσοι φίλοι και συγγενείς βρίσκονται καθημερινά πίσω από ένα τιμόνι μοτοσυκλέτας.  

Βροχή, λακκούβες και νερά

Πολλές φορές θα σου έχει τύχει να βρέχει όσο οδηγείς και ξέρεις ότι μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνεις λακκούβες. Όπως και να 'χει, ελάττωσε ταχύτητα και πρόσεχε πολύ, γιατί ούτε οι μοτοσυκλετιστές αλλά ούτε και οι πεζοί θέλουν να λουστούν με λάσπη.

Και για εσένα που οδηγείς μοτοσυκλέτα:

Είναι σημαντικό να κρατάς τις αποστάσεις σου και να φοράς το κράνος σου, αυτό εξυπακούεται. Προσπάθησε όμως, να σταματήσεις να κάνεις προσπεράσεις όταν δεν πρέπει και έχε λίγη υπομονή. Μπορεί να αργήσεις λίγο να φτάσεις στον προορισμό σου, αλλά δεν πειράζει. Take it easy! H ασφάλειά σου είναι πιο σημαντική.

Ξέρουμε ότι σου αρέσει να έχεις "χώρο" για να τρέξεις την αγάπη σου. Είτε οδηγείς όμως μοτοσυκλέτα είτε αυτοκίνητο, φρόντισε να τηρείς πάντα τον ΚΟΚ και να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι μόνος σου στον δρόμο. Η ασφάλεια είναι πρώτη από όλα και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τη διασφαλίζουμε, τόσο σε εμάς όσο και στους γύρω μας.

Δες κι αυτά