Έτσι θα ήταν το γραφείο του σπιτιού σου αν το διακοσμούσαν 7 μεγάλοι σκηνοθέτες

7 τέλεια «σκηνοθετημένα» γραφεία για να ανέβει η ψυχολογία σου στην work from home εποχή!

Έτσι θα ήταν το γραφείο του σπιτιού σου αν το διακοσμούσαν 7 μεγάλοι σκηνοθέτες

Με αυτά και με εκείνα, έχεις πλήξει στο σπίτι, παραδέξου το. Εν μέσω πανδημίας αναγκάστηκες να κάνεις το σπίτι γραφείο και αυτό δεν είχε και τόσο θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σου. Σου λείπουν όλα από το γραφείο σου. Ξεκίνησες να βλέπεις ταινίες και σειρές για να πνίξεις κάπως τον πόνο σου και ξαφνικά, βλέποντας το Matrix σου ήρθε μια ιδέα. Πώς θα ήταν άραγε το σπίτι σου και πιο συγκεκριμένα το γραφείο σου, αν το είχαν σχεδιάσει σκηνοθέτες γνωστών ταινιών; Σκηνοθέτες που έχουν ξεχωρίσει για το ιδιαίτερο γούστο και τις ιδέες τους. Σε αυτό το κομμάτι, η ομάδα της Αυστραλιανής Budget Direct έδωσε σάρκα και οστά στη φαντασία μας.

Από τον Bong Joon-ho και ακόμα παραπέρα, ήρθε η ώρα να πάρεις μια μικρή γεύση από τα ιδιαίτερα σκηνικά που μας ενέπνευσαν να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε μια μίνι αναβάθμιση στον χώρο που δουλεύουμε. Για να ανέβουμε και λίγο ψυχολογικά!


“The Parasite” Bong Joon-ho

Με Όσκαρ σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και σεναρίου, «Τα Παράσιτα» κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτα την αγωνία και το ενδιαφέρον μας, από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Μέσα σε λίγα λεπτά περάσαμε από το ένα άκρο μιας κοινωνίας στο άλλο, βλέποντας τις διαφορές και τις ομοιότητες που έχουν οι κοινωνικές τάξεις μεταξύ τους.

Στιγμιότυπο από την ταινία Τα παράσιτα

Είσαι τύπος που βρίσκει γοητεία στα απλά και χωρίς πολλές λεπτομέρειες έπιπλα. Όπως και ο Κορεάτης σκηνοθέτης της ταινίας , Bong Joon-ho. Εκείνο το σπίτι μας έχει μείνει στο μυαλό για τον καλόγουστο σχεδιασμό του και τις πολύ όμορφες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Ίσιες και μίνιμαλ καθαρές γραμμές, σε συνδυασμό με αρκετό φως, μια νότα άγριας φύσης και BOOM! Ξαφνικά, όλα αλλάζουν μαζί και η ψυχολογία σου.

Το γραφείο:

Μεγάλο ξύλινο τραπέζι

Η έμπνευση:


“Lost in Translation” Sofia Coppola

Μια νεαρή, ακολουθεί στο Τόκιο τον σύζυγό της ο οποίος λείπει 24/7 για δουλειά. Εκεί γνωρίζει στο μπαρ του ξενοδοχείου έναν Αμερικανό πρώην σταρ. Μαζί θα ξεκινήσουν την εξερεύνηση στην πόλη και θα γνωρίσουν τις ιαπωνικές συνοικίες. Η ταινία αυτή έφερε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας στη Σκάρλετ Γιόχανσον.

Σκάρλετ Γιόχανσον και Μπιλ Μάρεϊ από την ταινία Χαμένοι στη μετάφραση

Ναι, αυτό είναι για εσένα που αγαπάς το παλιό και απολαμβάνεις τις βόλτες και τις αγορές επίπλων από παλαιοπωλεία και αντικερί. Κλασικές γραμμές, ιδιαίτερα έπιπλα και υφάσματα που βγήκαν από μια άλλη εποχή. Μάστερ στον σχεδιασμό αυτών των χώρων έχει η σκηνοθέτρια της ταινίας “Lost in Translation”, Sofia Coppola. Παλιάς κοπής έπιπλα, αναπαλαιωμένα, σε συνδυασμό με παστέλ χρώματα και μια γενναία δόση αριστοκρατικού μοντέρνου, καταφέρνουν να κάνουν όποιον δει το γραφείο σου να πει “WOW!”.

Το γραφείο:

Γραφείο σε vintage στυλ

Η έμπνευση:


“Matrix” The Wachowskis

Ταινία που άλλαξε ριζικά τον τρόπο που βλέπαμε τα πράγματα στα 90's. Μια πρωτότυπη και ιδιαίτερα προσεγμένη ταινία, της οποίας τα σκηνικά αλλάξανε ριζικά την ποπ κουλτούρα, δίνοντάς της έναν "μελλοντικό" χαρακτήρα. Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Πρέπει απλά να την δεις.

Cyberpunk αισθητική και εικόνες βγαλμένες από το μέλλον. Σίγουρα σε εξιτάρουν εικόνες σαν κι αυτές. Οι αδελφές Wachowski πρωτοπόρησαν σε αυτή την ταινία και τα έσπασαν κυριολεκτικά, λανσάροντας μια αισθητική που για την εποχή της, ήταν πολύ μπροστά.

Στιγμιότυπο από την ταινία Matrix

Σκούρα χρώματα, neon φώτα, εγκαταλελειμμένα έπιπλα από τα 80's και μια γενικότερη εικόνα αποδόμησης σε όλα τα διακοσμητικά στοιχεία. Είναι ένα project που μπορείς να ξεκινήσεις όποτε θέλεις, μιας και όλα τα έπιπλα μπορείς να τα φτιάξεις εξ ολοκλήρου μόνος/η σου! Αυτό το δωμάτιο είναι μια τέλεια ευκαιρία να ξεφύγεις και να σταματήσεις να βαριέσαι!

Το γραφείο:

Μεταλλικό γραφείο εμπνευσμένο από την ταινία “Matrix” The Wachowskis

Η έμπνευση:


“Twin Peaks” David Lynch

Ο ντετέκτιβ Dale Cooper, επισκέπτεται το Twin Peaks για να εξιχνιάσει το μυστήριο που τυλίγεται γύρω από τον θάνατο της νεαρής μαθήτριας Laura Palmer. Αποτελεί σειρά μυστηρίου, στην οποία υπάρχει και μια γεναία δόση σουρρεαλισμού.

Θα θυμάσαι ότι βασικό χρώμα στις ταινίες του David Lynch ήταν το ασπρόμαυρο. Ωστόσο, αυτό άλλαξε. Η ιδιαιτερότητα αυτού του σκηνοθέτη είναι να καταφέρνει να μετατρέπει τα χρώματα σε ανατριχιαστικά και παράλληλα εξαιρετικά κομψά με τις σωστές πινελιές!

Για να μπορέσεις να έχεις κι εσύ λίγη από την τέχνη του στο γραφείο σου, διάλεξε κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες, σε συνδυασμό με περίεργα και αριστοκρατικά διακοσμητικά και έπιπλα, πολλές φορές βγαλμένα από τα 50's.  Μια καλή αρχή είναι να ψάξεις για γύψινα διακοσμητικά οροφής και αγάλματα.

Το γραφείο:

Μεγάλο ξύλινο γραφείο με κόκκινο φόντο

Η έμπνευση:


“Amelie” Jean-Pierre Jeunet

Αμελί, ένα κορίτσι που είναι πιασμένο στα δίχτυα του φανταστικού κόσμου της. Η νεαρή σερβιτόρα αποφασίζει να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν χαρά και ευτυχία. Στόχος της είναι να βρει την αληθινή αγάπη. Παριζιάνικος αέρας και επιρροές από τα παραμύθια των αδερφών Grimm σε ένα ξεθωριασμένο φόντο. Αυτά αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης του Jean-Pierre Jeunet κατά τη δημιουργία των σκηνικών στην ταινία Amelie.

Στιγμιότυπο της πρωταγωνίστριας στην ταινία Amelie, Ωντρέ Τοτού

Είσαι ρομαντική ψυχή και σου αρέσει το παλιό, αυτό που είναι βγαλμένο από τα παραμύθια;  Για να πετύχεις αυτό το στυλ, σου χρειάζονται έπιπλα και διακοσμητικά εμπνευσμένα από παραμύθια. Βασικό χρώμα στην παλέτα σου είναι το σκούρο πράσινο, που θυμίζει Χριστούγεννα, το χρυσό και το κόκκινο.

Το γραφείο:

Γραφείο από την ταινία “Amelie” Jean-Pierre Jeunet

Η έμπνευση:


"Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης” Pedro Almodóvar

Σε αυτή την ιστορία, ακολουθούμε 3 φίλες γύρω στα 30, καθώς περιπλανιούνται γύρω από τις περίεργες στιγμές που βιώνουν στη ζωή τους. Σχέσεις, δουλειά, φιλία. Προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες και να είναι και εκείνες μοντέρνες και καταξιωμένες σύμφωνα με τα σύμβολα της εποχής. Η ταινία αυτή, αντικατοπτρίζει εξαιρετικά την αισθητική του Pedro Almodóvar.

Οι πρωταγωνίστριες της ταινίας Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Pop art στοιχεία σε συνδυασμό με έντονα και χρωματιστά έπιπλα και διακοσμητικά. Η φιλοσοφία εδώ είναι ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να ξεχωρίζουν συνδυαστικά και δεν πρέπει να ξεχωρίζει κανένα από μόνο του. Η αλήθεια είναι ότι για να αποκτήσεις ένα τέτοιο γραφείο χρειάζεται να επιλέξεις ουδέτερα χρώματα στο φόντο. Μετά θα πρέπει να σκεφτείς ότι όλα τα στοιχεία είναι ταιριαστά. Αρκεί να είναι χρωματιστά, ασυνήθιστα και να σου αρέσουν!

Το γραφείο:

Μοντέρνο γραφείο και πολύχρωμα έπιπλα

Η έμπνευση:

"The Royal Tenenbaums" Wes Anderson

Τρία αδέρφια, με ξεχωριστά χαρίσματα ο καθένας, έχουν κατορθώσει να πετύχουν στη ζωή τους, ωστόσο δεν έχουν κρατήσει επαφές. Θα χρειαστεί όμως να επανενωθούν, όταν ο πατέρας τους, ανακοινώνει ότι πρόκειται να πεθάνει. Κωμική η προσέγγιση, αλλά ταυτόχρονα δραματική.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Wes Anderson ακολουθεί πιστά τους κανόνες της συμμετρίας στις σκηνές του και αποτελεί τον απόλυτο αρχιτέκτονα όσον αφορά τον μαγικό κόσμο των ταινιών. Συνδυάζει στον χώρο συμμετρικά και επίπεδα αντικείμενα. Και αυτό γιατί θέλει να φαίνεται ότι οι ηθοποιοί είναι μέρος της θεατρικής σκηνής και ενός εξπρεσιονιστικού οράματος, ταυτόχρονα.

Σκηνή από την ταινία The Royal Tenenbaums

Σου αρέσει η συμμετρία και είσαι οργανωτικό πνεύμα. Το ξέρουμε. Εδώ είσαι! Φυσικά και γήινα χρώματα, παλιά βιβλία (όσα περισσότερα μπορείς), δίσκοι βινυλίου, vintage έπιπλα. Είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις την απόλυτη γωνία εργασίας στο σπίτι σου.

Το γραφείο:

Ξύλινο γραφείο με μεγάλες βιβλιοθήκες δεξιά κι αριστερά

Η έμπνευση:

Μπορείς πάντα να ανανεώσεις τον χώρο σου και να οργανώσεις καλύτερα τη δουλειά από το σπίτι. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να μην θέλεις να μπεις σε διαδικασία να ψάχνεις έπιπλα και διακοσμητικά ξανά από την αρχή, γιατί μετακομίζεις σύντομα σε καινούργιο σπίτι. Ακόμη καλύτερα, γιατί έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολη η αλλαγή στη διακόσμηση! Τσέκαρε πρώτα τον νέο σου χώρο και μερικές συμβουλές για να είναι πιο οργανωμένη η μετάβαση.

Δες κι αυτά