Τα apps που θα σου κάνουν τη ζωή στην καραντίνα λίγο πιο εύκολη

Γρίφοι για να περνά η ώρα, διαλογισμός για να περνούν τα νεύρα, ασκήσεις γυμναστικής για να σε βρει το καλοκαίρι super-fit. Όλα εδώ!

Στιγμιότυπο από το South Park

Άσε μας να κάνουμε μια ακραία μαντεψιά για σένα. Ναι, πέρα από προγράμματα ασφάλειας κατοικίας έχουμε και υπερφυσικές δυνατότητες. Και κάτι βαθιά μέσα μας... μας λέει ότι έχεις πολύ καιρό να βγεις έξω. Όχι στην αυλή σου ή για supermarket. Αλλά να βγεις κανονικά: για φαγητό, για σινεμά, για χορό, για ποτό, για ψώνια βρε αδερφέ!

Εντάξει μη νομίζεις. Λίγο πολύ τα ίδια βιώνουμε όλοι. Αλλά επειδή πέρα από psychic τυχαίνει να είμαστε και εταιρία τεχνολογίας, και προσπαθούμε να την χρησιμοποιούμε προς συμφέρον μας σε κάθε περίσταση, σκεφτήκαμε να σου δώσουμε μερικές ιδέες από online εφαρμογές που πολύ πιθανόν να σε ενδιαφέρουν και ακόμα πιο πιθανόν να σου κάνουν την παραμονή στο σπίτι πιο ευχάριστη; Ενδιαφέρουσα; Παλέψιμη; Εξαρτάται απο το λέβελ βαρεμάρας του καθένα.

Μαζέψαμε λοιπόν ένα σύνολο από apps, να σου προτείνουμε ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάθεσή σου.

Δουλειά απο το σπίτι; Εδώ είσαι.

Zoom

Τι να πούμε για αυτή την εφαρμογή; Την έχεις ακούσει δεξιά αριστερά. Έχουν ανέβει οι μετοχές της στο κατακόρυφο τελευταία. Γιατί; Γιατί αναδείχθηκε ως η νούμερο ένα εφαρμογή τηλεδιασκέψεων. Αν πάντα δουλεύεις  με υπολογιστή κατά πάσα πιθανότητα την ήξερες. Αλλά αυτήν την περίοδο ειδικά έχει αποβεί σωτήρια για πολύ κόσμο που έχει αναγκαστεί να δουλεύει από το σπίτι, καθώς μπορούν να συμμετέχουν σε μία κοινή τηλεδιάσκεψη έως και 100 άτομα!

Κολάζ από στιγμιότυπα της εφαρμογής zoom

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Google Hangouts

Αν έχεις λογαριασμό Gmail, την ξέρεις και την χρησιμοποιείς. Εύκολη και διαχειρίσιμη. Η εφαρμογή της Google που σου δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεσαι κοινό chat μέχρι και με 150 άτομα ταυτόχρονα. Ενώ μπορείς να κάνεις και βιντεοκλήση με όριο τα 10 άτομα.

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Google Hangouts

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Skype

Εντάξει. Γνωστό. Έχεις υπάρξει φοιτητής στο εξωτερικό; Έχεις παιδιά, συγγενείς ή φίλους στο εξωτερικό; Το ξέρεις, το έχεις χρησιμοποιήσει και το δουλεύεις ακόμα. Η εφαρμογή που σου έδινε την δυνατότητα βιντεοκλήσης με άτομα από όλο τον κόσμο, before it was cool. Χρησιμοποιείται επίσης για επαγγελματική χρήση. Ειδικά για συνεντεύξεις.

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Skype

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Slack

Το μότο του:" Where work happens" τα λέει όλα. Πολυεργαλείο για επαγγελματικούς χώρους. Επικοινωνείς άμεσα και γρήγορα, από τον συνάδελφο της ομάδας σου μέχρι τον CEO σου. Hint: Κι εμείς αυτό χρησιμοποιούμε.

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή slack

Συμβατό με: Android, iOS, Windows, Linux.

Due /  Toggl  / RescueTime

Έχεις 1000 και μία υποχρεώσεις κάθε εβδομάδα; Έχεις βαρεθεί να βάζεις reminders στο κινητό, γιατί εδω που τα λέμε δε λειτουργούν και πολύ; Είσαι πιο δημιουργικός τύπος και, πως να το πούμε κάπως όμορφα...καθόλου οργανωτικός; Δώσε μια ευκαιρία σε αυτές τις εφαρμογές. Από τα reviews φαίνεται πως έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο να οργανώσει το πρόγραμμά του, να βάλει σε μία σειρά τις καθημερινές υποχρεώσεις και επιτέλους να γλιτώσει χρόνο!

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Due

Due: Συμβατό με συσκευές Android και iOS.
Toggl: Συμβατό με συσκευές Android και iOS.
RescueTime: Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Νους υγιής...

Scribd / Kobo.

Βιβλία, περιοδικά, διατριβές, κόμιξ. Ό,τι λόγος παράγεται σε έντυπη μορφή τον έχεις στην διαθεσιμότητά σου. Λειτουργεί για υπολογιστές, λάπτοπ, κινητά, tablets. Κατεβάζεις το κείμενο που σου αρέσει και το διαβάζεις, όποτε θες εσύ. Hint: Πολύ βοηθητικά για φοιτητές επί πτυχίω. Και το λέμε εμπειρικά, έτσι;

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Scribd

Scribd: Συμβατό με συσκευές  Android, iOS και Windows.
Kobo: Συμβατό με συσκευές Android, iOS και Windows.

Audible

Κι αν βαριέσαι ή δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις το βιβλίο σου, γιατι παράλληλα έχεις να καθαρίσεις τη κουζίνα ή επειδή έχουν κουραστεί τα μάτια σου απο τον υπολογιστη, το Audible είναι η λύση σου. Ηχητικά βιβλία. Σου τα διαβάζει μια γλυκιά φωνή κι εσύ συνεχίζεις ό,τι κάνεις.

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Audible

Συμβατό με συσκευές Android, iOS και Windows.

Drops / Duolingo

Εφαρμογές εκμάθησης ξένων γλωσσών. Μπορεί να μην επιτρέπονται ακόμα τα ταξίδια εκτός χώρας. Όταν επιτραπούν όμως; Ποιος θα έχει τελειοποιήσει τα Γαλλικά του για να μην χρειάζεται αγγλόφωνο ξεναγό στα μουσεία; Ελπίζουμε, εσύ :)

Κολάζμε στιγμιότυπα από την εφαρμογή Duolingo

Drops: Συμβατό με συσκευές Android και iOS.
Duolingo: Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Learn Spanish with Lirica

Και αν, λέμε σε περίπτωση που, η γλώσσα που ζήλευες και ήθελες πάντα να μάθεις ήταν τα Ισπανικά, αυτή η εφαρμογή θα σου κάνει την εκμάθηση της πολύ πιο διασκεδαστική και εύκολη. Θα μαθαίνεις ισπανικά μέσα από τραγούδια! Σε βλέπουμε στα πάρτιζ να τους αφήνεις όλους άφωνους!

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Lirica

Συμβατο με συσκευές Android και iOS.

Impulse

Σου αρέσουν οι γρίφοι; Τα προβλήματα λογικής; Τα σταυρόλεξα; Οι ασκήσεις μνήμης; Γενικά αν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια που εξασκούν το μυαλό σου - και εδώ που τα λέμε τώρα που είμαστε στους 4 τοίχους δεν έχει και πολλά ερεθίσματα το δόλιο - αυτή η εφαρμογή θα σε ενθουσιάσει.

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Impulse

Συμβατό με συσκευές iOS.

Spotify

Ξέρεις κανέναν που να μην του αρέσει η μουσική; Οποιαδήποτε μουσική; Εμείς δεν ξέρουμε. Σίγουρα κάποιο είδος, τραγούδι, μουσικός θα αρέσει στον καθένα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορουμε να πούμε πως τα έχει όλα τα ήδη μουσικής. Παλιά, καινούργια. Επαγγελματικά, ερασιτεχνικά. Αρκεί να ξέρεις τι ψάχνεις. Κι αν το βρείς σου προτείνει κι άλλα κομμάτια είδου ύφους. Όρεξη να έχεις να ψάχνεις!

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Spotify

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Headspace

Αν σου αρέσει η γιόγκα και ο διαλογισμός αυτό το app θα σε κάνει να σου αρέσουν πιο πολύ. Παρέχει ήχους κατάλληλα διαμορφωμένους έτσι ώστε να σε χαλαρώσουν και να σε βάλουν στο κλίμα της γιόγκα. Αλλά και γιόγκα να μην κάνεις είναι αρκετά βοηθητικοί για στιγμες απολυτης ηρεμίας. Αν δηλαδή είσαι από τους τυχερούς που έχουν τέτοιες στιγμές μέσα στη μέρα.

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Headspace

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

...εν σώματι υγιεί.

8fit

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες εφαρμογές που σου υπόσχονται γραμμωμένο σώμα σε 30 μέρες. Ωστόσο τη συγκεκριμένη την επιλέξαμε γιατι είναι η πιο δημοφιλής στους κύκλους του fitness και η πιο ολοκληρωμένη. Δεν περιέχει μόνο σωματικές ασκήσεις, αλλά και πρόγραμμα διατροφής και υπολογίζει ακόμα και τον χρόνο ανάπαυσης και αδράνειάς σου. Όλα μετριούνται απ' ό,τι φαίνεται!

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή 8fi

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Charity Miles

Κι αν είσαι (πολύ φίλος/φίλη μας) απο αυτούς / αυτές που χάνουν και ξαναβρίσκουν το κίνητρο για άσκηση κάθε 3 δευτερόλεπτα, ίσως αυτή εφαρμογή να σε βοηθήσει να λίγο παραπάνω, αφού κερδίζεις διάφορες χορηγίες από εταιρείες για φιλανθρωπικό σκοπό, μόνο με την γυμναστική σου. Όποια κι αν επιλέξεις! Πονηρό, αν μη τι άλλο ...

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Charity Miles

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Lose It!

Ό,τι σε παροτρύνει. Χάνεις τα περιττά κιλά μέσω της σωστής διατροφής και της μέτρησης θερμίδων. Το wow της υπόθεσης εδώ όμως είναι ότι τραβώντας μία φωτογραφία του πιάτου σου από το κινητό σου μέσω της εφαρμογής, το Lose It! σου λέει τι είναι και πόσες θερμίδες έχει! Τέλειο, και ίσως ελάχιστα τρομακτικό.

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Lose It

Συμβατό με συσκευές iOS και Android.

Δες κι αυτά